EVERENCE FINANCIAL, CORPORATE OFFICE ADDITION AND RENOVATION

Location

Goshen, Indiana

Size

85,000 sf

Completed Date

2011

The expansion and renovation of Everence’s corporate headquarters was completed in multiple phases to allow for continued business operation. The project provided a new street-facing fa├žade, additional office space and conference rooms, lobby, client lounge, staff break room, and employee wellness center, along with three new office suites. Incorporating a variety of sustainable design features, this building achieved LEED Gold certification by the USGBC.

The U.S. Green Building Council (USGBC) is a non-profit organization committed to a prosperous and sustainable future for our nation through cost-efficient and energy-saving green buildings. Some of the sustainable features of this project include:

  • Bicycle storage and showering facilities, in order to encourage a reduction in automobile usage and emissions, and to promote healthy, active lifestyles.
  • Native and adapted plant species in the landscape design, reducing the need for watering, while also reducing the use of fertilizers that can have adverse environmental impacts.
  • Sunshades along the south side reducing solar heat gain, while light shelves reflect daylight deep into the spaces.
  • During construction, more than 75% of waste materials were diverted from disposal in landfills to be recycled.
  • Regional building materials and products that have been extracted, harvested or recovered, as well as manufactured within 500 miles account for more than 20% of the building. This increases the use of local resources and reduces the environmental impacts of transportation.

Subscribe to our newsletter